piątek, 8 listopada 2013

MAKARON CHIŃSKI... PO WŁOSKU ;)

Specjalnie dla tych, którzy nie mogą się oprzeć myśli o spaghetti, a jednocześnie boją się o utratę smukłych kształtów ;) Potrawa w wersji light, która pozwala zaspokoić wymagające kubki smakowe, a jednocześnie nie jest tak kaloryczna jak zwykły makaron ;)

Składniki:
1/2 opakowania świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
2 parówki z kurcząt
1/2 mozarelli
garść makaronu chińskiego ryżowego
pieprz
oliwa z oliwek

Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Czosnek drobno posiekać i wrzucić na patelnię. Szpinak opłukać i wrzucić na patelnię. Parówki pokroić w krążki i podsmażyć z czosnkiem i szpinakiem. Makaron wrzucić do miseczki i zalać na chwilę wrzątkiem. by nieco zmiękł. Odcedzić i dorzucić do pozostałych składników na patelni. Dusić kilka minut pod przykryciem. W tym czasie pokroić w kostkę mozarellę. Potrawę na patelni doprawić pieprzem. Po wyłożeniu na talerz posypać serem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polub mnie na fb :)