Połączenie delikatnych ananasowych muffinek z kokosową pianką...
Składniki na muffinki:
2 jaja
2/3 szklanki cukru
2 szklanki mąki pszennej
1 mały jogurt kokosowy
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 puszki ananasa
Pianka:
1 serek homogenizowany naturalny
1 łyżka cukru pudru
2 łyżki wiórków kokosowych
1 "Śnieżka"
1 szklanka mleka
1 "Śmietan-fix"
Jajka ubić z cukrem. Dodać mały jogurt i dalej ubijać. Ananasy pokroić w małe kawałki i dorzucić do masy. Dodać mąkę z proszkiem i olej. Wszystko dokładnie zmiksować. Nakładać do foremek do 2/3 wysokości.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180*C ok. 30-35 minut.
"Śnieżkę" przygotować wg przepisu na opakowaniu. Dodać "Śmietan-fix". Ubijać. Po chwili dodać serek, cukier i wiórki. Wszystko razem wymieszać. Nakładać na upieczone i wystudzone muffinki.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz