Dzisiaj przepis na pyszne ciasteczko do niedzielno-świątecznej kawusi ;)
Składniki na biszkopt: 5 jaj
3/4 szkl. cukru
3/4 szkl. mąki pszennej (- 3 łyżki)
1/4 szkl. mąki ziemniaczanej
3 łyżki maku
aromat migdałowy
Jajka ubić z cukrem. Dodać pozostałe składniki. Upiec biszkopt w temp. 160-170 stopni przez 25-30 minut. Wyjąć z piekarnika i upuścić na podłogę z wysokości 50 cm. Wystudzić.
Masa: 2 masła
1 puszka masy krówkowej
1/2 szkl. mleka w proszku
2 paczki herbatników
Masło, masę krówkową i mleko w proszku utrzeć na gładką masę. Połowę wyłożyć na ciasto. Na masie ułozyć herbatniki. Następnie resztę masy i znów warstwę herbatników. Polać polewą. Herbatniki można nasączyć, wtedy lepiej będzie kroić ciasto;)
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz